terug

Belastingservice

Belastingaangifte doen als zelfstandig ondernemer kan best lastig zijn. Daarbij wil je natuurlijk geen onnodig risico lopen. De belastingadviseurs van de Kunstenbond helpen ieder jaar vele zelfstandigen met het invullen van hun aangifte. Zo betaal je dus nooit teveel en laat je geen geld liggen! Je kunt vanaf nu zelf een afspraak inplannen met één van onze drie belastingconsulenten via onderstaande knop.

Voor wie?
De belastingservice van de Kunstenbond is voor zelfstandigen die aangifte inkomstenbelastingen doen. Het maakt daarbij niet uit of je jouw volledige inkomen haalt uit je beroepspraktijk of deels uit loondienst.

Bij wie kan ik terecht?
Onze drie belastingconsulten staan voor je klaar: Carla Custers, Maya Roede en Alies Schuitema. Heb je vorig jaar al bij één van hen je consult gehad? Dan raden we aan om ook dit jaar weer bij haar jouw aangifte te laten doen.

Kosten
Als lid van de Kunstenbond kan je gebruik maken van onze belastingservice. Meestal betaal je het gereduceerde tarief van € 70,- (inclusief btw) per consult. Ben je nog geen lid van de Kunstenbond klik hier om lid te worden.

Was je in 2016 al lid en doe je voor de eerste keer aangifte via de Kunstenbond? Dan start je met een dubbel consult om je aangifte goed te verwerken en betaal je € 140,- (inclusief btw). Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. De betalingen gaan altijd via iDEAL.

Eerste keer aangifte?
Ben je na 1 januari 2017 lid geworden en doe je voor de eerste keer aangifte, dan start je met een dubbel consult om je aangifte goed te verwerken. De kosten van de belastingaangifte hangen af van jouw type lidmaatschap.     

Werknemers
Ben je werknemer of gepensioneerd? Dan helpt de Belastingservice van de FNV je gratis omdat je lid bent van de Kunstenbond. Vanaf 1 februari 2017 kun je op de website van de FNV een afspraak maken om je aangifte over 2016 in te laten vullen. 

 

"Belastingaangifte vraagt om een frisse blik van een expert. Laat geen voordeel liggen en schakel onze belastingservice in."

Peter van den Bunder, Bestuurder met specialisatie zzp’ers

Meest gestelde vragen over onze belastingservice


1.   Wanneer kan ik een afspraak maken voor de belastingservice?

Vanaf begin februari tot en met eind april 2017 kun je een afspraak maken voor de belastingservice. De consulten vinden plaats van maart tot en met juni 2017.

2.   Waar vinden de afspraken plaats?
De afspraken zijn op het kantoor van de Kunstenbond in Amsterdam. Let op: t/m 31 maart vinden de afspraken plaats aan de Radarweg 60 in Amsterdam.

Let op:
Vanaf maandag 3 april vinden alle gesprekken plaats op onze nieuwe locatie aan de Oostenburgervoorstraat 142 in Amsterdam.

3.   Op welke dagen en tijden zijn de consulenten beschikbaar?
De belastingconsulten vinden plaats in de periode van maart t/m juni 2017. De consulenten werken op wisselende dagen in de week behalve op dinsdag en zijn beschikbaar tussen 9:30 uur – 12:30 uur en 13:00 – 15:00 uur.

4.   Mag ik ook mijn fiscaal partner meenemen?
Ja, als het een particuliere aangifte (alleen inkomsten uit loondienst) is, gaat de partner mee in jouw consult. Is jouw partner zelf ondernemer of freelancer? Dan boek je standaard een dubbel consult om jullie aangifte te verwerken. 

5.  Ik werk in loondienst en ben deels zelfstandige. Kan ik dan ook gebruik maken van jullie diensten?
Ja, zowel je inkomsten uit loondienst en uit je beroepspraktijk kun je meenemen in de belastingaangifte. Het maakt dus niet uit in welke (fiscale) categorie jouw inkomsten vallen.  

6.  Hoe kan ik mij nu alvast voorbereiden op de belastingaangifte?
Een goede voorbereiding is het halve werk en scheelt in de kosten. Voorkom dat je moet bijbetalen om je boekhouding op orde te krijgen. Je hebt een afgeronde en gecontroleerde jaarrekening nodig. Verzamel ook relevante papieren zoals jaaropgaven. Zorg bijvoorbeeld dat je DigiD werkt, zodat je kunt inloggen op Mijn Belastingdienst. Na het maken van jouw afspraak ontvang je per mail een gedetailleerde checklist aangifte inkomstenbelasting 2016.

7.  Kan ik de kosten voor een consult aftrekken van de belasting?
Ja, dat kan. In jouw Kunstenbond omgeving zetten we de factuur voor je klaar.

8.  Kan ik mijn afspraak wijzigen?
Het kan voorkomen dat je door omstandigheden de afspraak moet verzetten. Dit kan tot 7 dagen voor de geplande afspraak. In de bevestigingsmail die je krijgt als je een afspraak hebt gemaakt staat een linkje waar je op kan klikken om je afspraak te wijzigen. Je krijgt geen geld terug.

9.  Hebben jullie ook dit jaar weer een belastingspecial voor zelfstandigen?
Ja, in maart verschijnt de nieuwe belastingspecial van de Kunstenbond. Als lid kost deze slechts € 2,50 (basis/studentlid € 5,00). Niet-leden betalen € 10,00. Word nu lid van de Kunstenbond en profiteer direct mee.

Contact
Heb je nog vragen over de belastingservice? Stuur dan een mailtje naar belastingservice@kunstenbond.nl of bel met de belastingservice van de Kunstenbond via 0348 - 486514.