Voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemt

Of je nu danser, ontwerper, beeldhouwer, app bouwer, lichttechnicus, productieleider, kunsteducatiedocent, muzikant, fotograaf, animator bent of welke ondersteunende functie voor makers dan ook. De Kunstenbond is er voor alle creatieven en ondersteunenden van creatieven in Nederland die de passie voor het maken delen. Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen voor alle makers, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders.

Kunstenbond medewerkers maken zich hier elke dag weer hard voor, ieder vanuit zijn eigen drijfveren. De éen omdat hij zelf een maker is en heeft moeten knokken voor goed betaalde opdrachten. De ander omdat hij enorm begaan is met kunstenaars. Weer een ander vanuit een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Foto's door Christine van Rooijen

We gaan voor je tot het gaatje
Heb je een arbeidsconflict, een vraag over je contract of gaat iemand er met je ontwerp vandoor? Onze juristen staan voor je klaar met raad en daad, zodat je er niet alleen voor staat. Eerst met advies, bemiddeling of een verweer. Als dat niet genoeg is gaan we tot het gaatje en leggen onze advocaten je zaak voor aan de rechter. Als lid heb je namelijk recht op rechtsbijstand.

Jet Hootsmans

advocaat

rakenDra Smit

jurist, belangenbehartiger muziek

Joop Spaargaren

procesjurist

Jean Louis Veenstra

advocaat

Ellen van Dijk

juridisch secretaresse


We hebben overal een voet tussen de deur
Onze belangenbehartigers lopen de deur plat bij werkgevers, opdrachtgevers, ministers, gemeenten en andere verenigingen om te pleiten voor een eerlijk inkomen voor alle makers. Zij zijn altijd op zoek naar verbinding en constructieve oplossingen. Soms, als de boel op slot zit, met de vuist op tafel.

Karin Boelhouwer

belangenbehartiger kunsteducatie

Peter van den Bunder

belangenbehartiger beeldende kunst & zzp’ers

Mark Gerrits

belangenbehartiger klassieke muziek

Pepijn ten Kate

belangenbehartiger theater en dans

Caspar de Kiefte

belangenbehartiger auteursrecht & animatoren


Van makers, voor makers
De Kunstenbond is een vereniging van en voor de leden. Zij kiezen het bestuur, een afvaardiging van vijf leden uit verschillende beroepsgroepen. De bestuursleden zijn in eerste plaats allemaal artiesten; van beeldend kunstenaar en muzikant tot animator. Het bestuur bepaalt het beleid van de Kunstenbond. Dit doen ze naast hun werk als maker en het is allemaal liefdewerk oud papier. Voor de uitvoering en advies over het beleid kan het bestuur terecht bij de werkorganisatie.

Guus Bleijerveld

penningmeester bestuur & muzikant

Daan van der Bruggen

bestuurslid & cultureel ondernemer

Nora Hooijer

secretaris bestuur & beeldend kunstenaar

Duncan Peltenburg

bestuurslid & fotograaf & muziekdocent

Jurre Schreuder

voorzitter bestuur & acteur


We zijn er voor al je vragen
Heb je een vraag over je contributie of over de belastingservice, lukt het niet om in te loggen of wil je gewoon iets kwijt over de bond? Dan staat het secretariaat voor je klaar. Of onze directeur die de hele organisatie aan elkaar en aan het werkveld verbindt en ├ęcht wil weten wat jij van de Kunstenbond vindt. Achter de schermen zorgt de controller dat alles financieel op rolletjes loopt.

Sandra Eleveld

officemanager

Floor Dreyer

marketing en communicatie & secretariaat

Paul van der Hoeven

controller

Anne-Marie Harmsen

directeur

Marieke Noordam

vertrouwenspersoon voor leden marieke@mariekenoordam.nl


We laten de wereld weten wat jij waard bent
We zijn op zoek naar een taal en een vorm die past bij een vakbond van nu. Om iedereen te vertellen dat wat jij maakt van waarde is. Dit kunnen we niet zonder jou. Wil jij je verhaal delen, je mening geven via onze polls, een bijdrage leveren aan onze socials, dan kun je terecht bij marketing & communicatie.

Michiel Jongewaard

marketing en communicatie

Femke Strik

marketing en communicatie


We zijn continu op zoek naar verbeteringen
We willen groeien en daar hoort ook bij dat we professionaliseren en continu op zoek zijn naar verbeteringen. Hoe fijn dat we regelmatig een beroep kunnen doen op onze Raad van Advies. Een club van door de wol geverfde en deskundige mensen met een uitgebreid netwerk.

Arjan van den Born

lid raad van advies

Chris Fentener van Vlissingen

lid raad van advies

Marcus van den Hoek

lid raad van advies

Eefke Meijerink

lid raad van advies

Tienke van der Werf

voorzitter raad van advies


Ledenraad

Van links naar rechts: Jaap van Eggelen, Cees Verpoort, Reinder van der Woude, Herman Link, Femke Schaap, Lex van Hulten, Koert Ligtermoet, Dorothea van Elk, Wout Sweers

Word nu lid van Kunstenbond

7.000 anderen gingen je voor!

Ik word nu lid!
  • Samen staan we sterk
  • We behartigen jouw belangen
  • We zorgen voor een goede cao
  • We bieden je rechtsbijstand
  • Antwoord op al je vragen