Basis lidmaatschap

Basis lidmaatschap

Werk je in de creatieve en culturele sector, als maker, technicus of ondersteuner? Voor iets meer dan een tientje in de maand ben je al lid van de Kunstenbond. Heb je een lastige vraag, dan bel je ons gewoon.

 

 

"Het fijne vond ik dat iemand mij objectief advies gaf. Van de Kunstenbond kreeg ik namelijk wel concrete handvatten om het arbeidsvoorwaardengesprek in te gaan." 

Trudie Lute, actrice en lid van de Kunstenbond

samen

De Kunstenbond is er voor alle creatieven in Nederland die de passie voor het maken delen. Met die passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen voor alle makers, dat klinkt logisch. Toch is het vaak niet de realiteit. Dat gaan wij veranderen.

 
waar kun je op rekenen met een basis lidmaatschap?

Met het basislidmaatschap weet je je verzekerd van een dagelijkse hulplijn met de Kunstenbond. Onze (juridische) adviseurs denken graag met je mee. En mocht je een keer tegen een wat taaiere aangelegenheid aanlopen, dan kun je rekenen op deskundige rechtsbijstand van een van onze juristen. Het basislidmaatschap geeft je jaarlijks recht op 3 uur rechtsbijstand. Waarvan één uur in de eerste drie maanden van je lidmaatschap.  

 

Voor hulp bij je belastingaangifte kun je een van onze adviseurs inschakelen. Dat kost je slechts 165 euro, een schijntje vergeleken met commerciële aanbieders. En heb je een opdrachtovereenkomst of contract waar je over twijfelt? Dan kan een van onze experts met je meelezen en je adviseren.

 

altijd antwoord op je vragen

  • eerstelijns helpdesk, antwoord op je vragen over werk, inkomen, intellectueel eigendom, muziekcontracten, arbeidsrecht en sociale zekerheid
  • bedrijfskundig advies over je tarief, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioen, portfolio
  • contracten en opdrachtovereenkomsten screenen

advies en ondersteuning

  • maximaal 3 uur juridische ondersteuning per jaar
  • gratis belastingservice voor werknemers (zzp'ers 165 euro)
  • één gratis bedrijfskundig consult per jaar

 

beeldmakers en thuiskopieheffing

Beeldend kunstenaars, illustratoren, fotografen, animatoren; iedereen die zich inschrijft in de sectoren Beeldend en DAMD krijgt via de Kunstenbond 50 euro per jaar aan thuiskopieheffing op zijn bankrekening gestort.

Stichting Pictoright int dit geld en wij innen het weer bij hen. Deze verdeling van thuiskopiegelden was een van de speerpunten van de Kunstenbond.


muziek/Ntb

Vanaf 1 juni 2018 is de Ntb gefuseerd met de Kunstenbond. Ben je muzikant of werkzaam in de muzieksector, dan word je lid van de vakgroep Muziek/Ntb.


muziekauteurs en VCTN

Ben je als muziekauteur of componist ingeschreven bij Buma/Stemra en word je lid van Kunstenbond/Ntb? Dan worden jouw belangen direct vertegenwoordigd door de Vereniging Componisten en Tekstdichters (VCTN), een initiatief van de Kunstenbond/Ntb. 

Wil je meer weten?
Bel ons gerust als je nog vragen hebt over je lidmaatschap. Ons telefoonnummer: 020-2108050

Floor Dreyer

marketing en communicatie & secretariaat

Sandra Eleveld

officemanager