BV Pop

De wereld van de muziek kent verschillende gedaantes waar je vroeg of laat als professional allemaal mee te maken krijgt. BV pop is er voor de Nederlandse musicus.

BV Pop

Highlights van deze vakgroep:

Is het nog wel verstandig om lid te worden van Buma/Stemra?

Het rommelt al een tijd bij Buma/Stemra. De directeur is mogelijk onbetrouwbaar, onduidelijkheid over de boekhouding, langlopende kostbare onderzoeken die grotendeels door Buma betaald worden. Wat betekent dit voor de creative makers?

Lees meer
Studenten worden GRATIS LID!

Ben je nog lekker bezig op het conservatorium of een MBO muziekopleiding, wordt gratis lid van de Kunstenbond.

Kijk wat de kunstenbond voor jou doet!
Kiki Mettler in de Popronde 2017

Kiki Mettler, een van de 144 acts in de Popronde 2017 over optreden en geld verdienen: "Ik geef mezelf een jaar om te kijken of ik het kan als muzikant"

Artiestenregeling

Alles weten over loon- en inkomstenbelasting voor musici en artiesten met ‘losse’ optredens? Download de belastingspecial Artiestenregeling!

Lees meer
Instrumenten verzekering

Je instrument is je dierbaar.

Daar ga je zorgzaam mee om.

Bij de Kunstenbond krijgen leden korting op een collectieve instrumenten verzekering.

Lees meer
Popronde 2017

41 steden geven dit jaar weer 144 onbekende bands de kans om buiten hun regionale grenzen optredens te doen voor meer speelervaring.

Lees meer
Lees altijd de kleine lettertjes!

Platencontract, check!

Platencontracten kunnen ingewikkelde documenten zijn. Gelukkig hoef je daar niet helemaal in je eentje op te zitten zweten. Patrick Onderweegs (redactielid) vertelt waarom.

Lees meer
Stem nu voor de Roel Oostraprijs 2018


Elk jaar reizen duizenden artiesten, dansers, technici en medewerkers door het land om voorstellingen te spelen in de Nederlandse theaters. Die theaters voelen als hun huiskamers tijdens de tournees, een plek waar ze zich thuis en welkom voelen.Wat is het meest gastvrije theater van Nederland.

Je kunt vanaf 1 februari 2018 stemmen.

Lees meer