vakgroepen

De Kunstenbond heeft diverse vakgroepen waar leden terecht kunnen voor vragen over zzp'ers, cao's en het beleid van De Kunstenbond. Sommige vakgroepen houden spreekuren waar leden met vragen terecht kunnen, ook organiseren ze activiteiten. Op dit moment heeft de Kunstenbond de volgende vakgroepen.  

BV pop

Je bent muzikant uit passie, uit liefde voor de muziek. Maar de wereld van de muziek kent verschillende gedaantes waar je vroeg of laat als professional allemaal mee te maken krijgt.

Geen enkel vakgebied kent zoveel schimmige kanten als die van de muziek. Platenbazen, producers, boekingsagenten, managers, zaaleigenaren allemaal eten ze mee uit jouw ruif. Maar wat ze je nu precies te bieden hebben in hun contracten is vaak onduidelijk.


Lees meer

DAMD

Wij zijn DAMD. Wij zijn er voor alle studenten en professionals die werkzaam zijn in de 2D/3D animatie, VFX/post-production en motion design. Allemaal prachtberoepen waar we trots op zijn.

Maar er zijn wel dringend verbeteringen nodig om als professionals in Nederland ‘gezond’ en duurzaam ons beroep uit te kunnen uitoefenen en om internationaal op het hoogste niveau te kunnen concurreren.


Lees meer

Beeldende kunst

Als kunstenaar werk je veelal alleen. Daar ligt het geluk en de vrijheid van de kunstenaar. Voor het produceren van je werk heb jij helemaal geen vakbond nodig, dat kan je prima zelf af. Je weet wat je waard bent.

Maar naarmate je meer opdrachtgevers hebt die verschillende richtlijnen hanteren wordt jouw praktijk complexer en onoverzichtelijker, omdat al de regeldruk bij jou ligt. 


Lees meer

Kunsteducatie

Kunsteducatie is onderwijs dat erop gericht is mensen zowel actief als passief kennis te laten maken met de wereld van de kunsten en ze deel te laten nemen aan het culturele leven. Als docent leg je heel je hart in het overbrengen van jouw kennis en ervaring.

Of je ondersteunt leraren en zorgt dat zij hun taak zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. De huidige praktijk is dat steeds meer docenten werkzaam in de Kunsteducatie voor zichzelf beginnen.


Lees meer

Theater en dans

Ik leef mijn droom. Ik heb het allermooiste beroep dat er bestaat. Ik werk in het theater. De adrenaline giert door mijn lichaam. Live. Er is geen weg meer terug. De voorstelling is nu echt begonnen.

Wat veel mensen niet door hebben, is dat deze droom met een hoge prijs komt. Het is niet alleen dat ene uurtje op het toneel. Zware werkdagen voor en na de show zijn dagelijkse kost. En als ik thuis kom maak ik mij zorgen over de toekomst. Hoe ziet het leven er over 10 jaar uit? En hoe ga ik dat betalen?


Lees meer

Klassiek

De hoog aangeschreven orkesten die Nederland rijk is, zijn de afgelopen jaren gedwongen gefuseerd en of zijn van een vaste bezetting naar flexibele inzet van hun leden overgegaan. Dat maakt dat je voor de belasting opeens een ZZP’er bent, een bedrijf bent.

Terwijl je nog steeds op dezelfde plek in het orkest zit, is alles veranderd. Juist vanwege die drastische maatregelen is het van belang dat je als orkest samen blijft werken om het hoogste niveau te halen. 


Lees meer