Thema:

Hoe fair ben jij?

Meet-up over de gevolgen van fair practice voor diegenen die leven van kunst.

Hoe gaan we als cultuursector met de nieuwe omstandigheden om? Welk toekomstbeeld streven we na?

Hoe fair ben jij?

Highlights uit dit thema:

Bondsalon verplaatst naar 21 september

De piek van het Coronavirus is helaas nog niet in zicht. Ook de Kunstenbond neemt maatregelingen om de verspreiding van het virus in te dammen. Eén daarvan is het uitstellen van de Bondsalon die op 30 maart plaats zou vinden. 

We hebben meteen een nieuwe datum geprikt: maandag 21 september 2020. Zodat we ook dan relevant actueel nieuws kunnen delen, een krappe week na Prinsjesdag. Het programma vindt plaats van 12.30 tot 18.00 uur bij Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 in Utrecht en is toegankelijk voor alle werkenden in de culturele sector. 

Aanpassingen in het programma van de Bondsalon worden op tijd aangekondigd. Je ticket blijft geldig.

Actueel nieuws

Voor actueel nieuws over de gevolgen van het Coronavirus voor de culturele sector en wat de Kunstenbond daaraan doet kun je terecht op de website en social media van de Kunstenbond.

Debat: leven van kunst. Hoe fair ben jij?

o.l.v. Dorine Schoon (Platform Freelance Musici) en Jorn Matena (&Maes).

Met: Marte Boneschansker (theatermaker), Jeroen Bartelse (directeur TivoliVredenburg), Folkert de Jong (beeldend kunstenaar), Claudia Doesburg (directeur SKVR), Hedwig Heeremans (senior adviseur VSBfonds), Jakob van der Waarden (directeur Raad voor Cultuur).
Met muziek: Guus van der Steen (spoken word artist), Stef van Es (gitarist) en slotwoord door Bart Stuart (beeldend kunstenaar/schrijver).

achtergrond
Daria Bukvić
beeld: Mark Kohn

Interview over diversiteit met Daria Bukvić door Manu van Kersbergen. 

Daria Bukvić (Tuzla, 1989) is regisseur, schrijver en sprekerscoach. Sinds haar afstuderen aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht in 2011 werkt ze als freelancer in binnen- en buitenland.  Ze is een vaste regisseur bij Het Nationale Theater sinds 2017 en artistiek leider van haar eigen Stichting Daria Bukvić.

Lees meer
Fair Practice Code

De Fair Practice Code is ingevoerd als subsidievoorwaarde. Een belangrijke stap in de goede richting als het gaat om solidariteit, diversiteit en structurele onderbetaling van werkenden in de culturele sector.

Lees meer
Guus van der Steen

Guus van der Steen is als performer zowel in de muziek- als theaterwereld al jarenlang actief. Met zijn Hip Hop collectief Kern Koppen staan muziek, video en schrijfkunst centraal.

Lees meer
Dorine Schoon

Dorine Schoon - Hoboïste, initiatiefnemer van het Platform voor Freelance en deelnemer van het debat Leven van kunst. Hoe fair ben jij?

Lees meer
Wafae Ahalouch

Je ziet haar diverseiteit van werken in verschillende media o.a schilderijen, sculpturen en muurwerken als delen van verhalen die hun oorsprong vinden in maatschappelijke kwesties.

Lees meer