Stel je voor...

We maken ruimte voor verbeelding.
Samen zijn we een stok achter de deur.
Stapelen we rotsblokken op elkaar. 
Voor mij en voor jou.

Wij zijn de Kunstenbond

Stel je voor...

Je hebt rechtsbijstand nodig.
Iemand die meekijkt met je nieuwe contract.
Dat je werk wordt beschermd.
Doe je met ons mee?

Wij zijn de Kunstenbond

Hier zijn 5 redenen waarom je lid moet worden

1.

Hoe groter, hoe meer impact

In je eentje krijg je weinig voor elkaar. Maar samen kunnen we ons hard maken voor een sterkere creatieve sector. Met een eerlijk inkomen voor alle makers.

2.

Samen behartigen we je belang beter

We praten met werkgevers, opdrachtgevers en overheden over structurele oplossingen, lokaal en op het Binnenhof. Zo komen we na een lobby van jaren eindelijk dichterbij minimumtarieven voor zzp’ers.

3.

We zorgen voor een goede cao

Een goede cao is belangrijk, zeker als je in de creatieve sector werkt. Dat is elke keer weer maatwerk: voor een danser is een omscholingsregeling belangrijk, voor een muzikant een instrumentenverzekering.

4.

We bieden je rechtsbijstand als dat nodig is

Maakt iemand inbreuk op je auteursrecht? Ben je in een arbeidsconflict terechtgekomen? We hebben juristen in dienst die gespecialiseerd zijn in alle juridische aspecten van het creatieve vak. Zij begeleiden je met raad en daad, zodat je er niet alleen voor staat.

5.

We geven je antwoord op al je vragen

Soms loop je tegen vragen aan waar je het antwoord niet meteen op weet. Wij helpen je op weg met praktische tools, een juridische helpdesk en een ploeg door de wol geverfde belangenbehartigers en juristen die met je meedenken.

Dit zeggen onze leden

"Het fijne vond ik dat iemand mij objectief advies gaf. Van de Kunstenbond kreeg ik namelijk wel concrete handvatten om het arbeidsvoorwaardengesprek in te gaan." 

Trudie Lute
actrice en lid van de Kunstenbond

‘Er gebeuren altijd dingen waar je niet mee bezig wil zijn. Dan is het zó fijn als je professionele hulp krijgt. Dat iemand je kan helpen bij het nemen van beslissingen, waar je als creatief gewoon geen ruimte voor hebt. Al is het maar dat je even kunt bellen om te vragen: ‘Klopt dit wel?’

 

Rebecca van Vuure
Tekstschrijver
Lid sinds 2008

Word nu lid van Kunstenbond

We zijn al met 7.500 mensen in de creatieve en culturele sector!

Ik word nu lid!
  • Samen staan we sterk
  • We behartigen jouw belangen
  • We zorgen voor een goede cao
  • We bieden je rechtsbijstand
  • Antwoord op al je vragen